Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Charlotte με βερίκοκα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχη σαρλότ σε ιδιαίτερο σχήμα. Αντί για τα γνωστά μπισκότα τριγύρω, βάζουμε ρολά από παντεσπάνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

          παντεσπάνι

  • 5  Αυγά χωριστά
  • 5 κουταλιές ζεστό νερό
  • 1 Βανίλια
  • 175 γρ Αλεύρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  •  225 γρ Ζάχαρη  

             Γέμιση

  • 9 φύλλα Ζελατίνη
  • 12 μισά Βερίκοκα   κονσέρβα
  • 500 γρ Μασκαρπόνε
  • 150 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
  • 175 μλ Βερίκοκο χυμός
  • 200 γρ Μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 ζελέ οχι μέ χρώμα
  • 2 κ,σ ζάχαρη  Zucker
  • 250 ml Βερίκοκο χυμός  από τήν κονσέρβα
Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο κέικ στους 200 ° C άν έχουμε μέ τόν αέρα στους 180 °).    
  2. Για το παντεσπάνι: Χωρίστε τα αυγά. Χτυπάμε τούς κρόκους μέ 150 γρ ζάχαρη, 5 κουταλιές ζεστό νερό και τη ζάχαρη βανίλια να αφρατέψουν.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και να προσθέσετε στούς κρόκους
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στό μίγμα εναλλάξ μέ τό ασπράδι μαρέγκα που ανακατεύουμε ελφρά νά ενωθούν    
  5. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί μέ λαδόκολλα έτσι καλά καί ομοιόμορφα. ψήστε γιά 20 λεπτά και το    βγάζουμε το παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη  μια πετσέτα.   καί ρίχνουμε επάνω τό παντεσπάνι τραβάμε αμέσως τήν λαδόκκολα
  6. Τυλίξτε το κέικ μέ τήν πετσέτα.σέ ένα σφιχτό ρολό      
  7. Για τη γέμιση,  βάζουμε τη ζελατίνη σέ κρύο νερό. Κόβουμε σέ κύβους τό βερίκοκο.  
  8. Τυρί μασκαρπόνε, το γιαούρτι, 75 γραμμάρια ζάχαρη και τόν χυμό βερίκοκου τά ανακατεύουμε ρίχνουμε καί τό βερίκοκο ανακατεύουμε καλά  
  9. Στύβουμε τήν ζελατίνη ρίχνουμε καί 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό νά διαλυθεί και τήν ρίχνουμε στό μίγμα μέ τό τυρί και ανακατεύουμε.    
  10. Ξετυλίγουμε τό παντεσπάνι και αλείφουμε μέ ένα πινέλο μέ τήν μαρμελάδα, τό τυλίγουμε πάλι σέ ρολό. Στη συνέχεια τό κόβουμε  χοντρές φέτες. σε 2 εκατοστά ή μία    
  11. Σέ Ένα μπολ (1,5 - 2 λίτρα), βάζουμε μεμβράνη έτσι πού νά είναι καλά ντυμένη καί τώρα τήν ντύνουμε καλά  όσο το δυνατόν πληρέστερα χωρίς μεγάλα κενά μέ τις φέτες από τό παντεσπανι
  12. Ρίχνουμε τό μίγμα τυρί μέσα καί βάζουμε επάνω πάλι από τίς φέτες παντεσπάνι τό βάζουμε γιά 4 ώρες.στό ψυγείο  
  13. Μετά βάζουμε μία πιατέλα επάνω  καί αναποδογυρίζουμε, βγάζουμε τήν μεμβράνη  κάνουμε τόν ζελέ όπως λέη στό πακετάκι αλλά μέ 2 κ,σ ζάχαρη    Zucker, 250 ml Βερίκοκο χυμός   από τήν κονσέρβα καί αλείφουμε από έξω τήν  τούρτα μας      

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άλλη μια υπέροχη δημιουργία σου και χωρίς ιδιαίτερα σχόλια!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακότατο γλύκισμα!! Μπράβο Bianka!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010
Πολύ καλή ! άριστη θα έλεγα αν ήξερα τι ζάχαρη είναι η zucker; και που μπορώ να την βρώ;και το ζελέ δίχως χρώμα που θα το βρώ;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010
Ειρηνη μου η Zucker ειναι απλα η ζαχαρη η ασπρη που ξερουμε ολοι απλα ξεχασα να το σβησω οταν την μεταφραζα τη νσυνταγη
αν δεν βρης ζελε χωρις χρωμα να ζεστανης απλα μαρμελαδα βερυκοκο περασε την απο το τριπιτο για να μην εχει μεσα τα κομματια φρουτο και μετα με ενα πινελο να την αλοιψης
εγω βαζω απο τον ζελε μονο και μονο να εχει μια γυαλαδα η τουρτα απο εξω
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ καλη και αυτη η εκδοχη της σαρλοτ,λιγο μπελαλιδικη αλλα το αξιζει.
Μεταφορά στην κορυφή