Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Chakalaka - Σακάλακα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2010
κανένας
Περιγραφή

Chakalaka είναι ένα πικάντικο φαγητό με λαχανικά από την Νότια Αφρική !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκ . σκόρδο περασμένες από πρέσα
1 - 2 τσίλι σε κομματάκια κομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά σε λουρίδες κομμένη
1 κόκκινη πιπεριά σε λουρίδες κομμένη
1 κίτρινη πιπεριά σε λουρίδες κομμένη
500 γρ τριμμένο άσπρο λάχανο
500 γρ τριμμένα καρότα
1 κ , σ . καγιεν πιπέρι
1 κ . σ . πάπρικα
1 μικρή κονσέρβα αρακά
πέπερι , αλάτι

Οδηγίες

Άμα έχουμε ένα γουοκ τα φτιάχνουμε εκεί , αν όχι , βάζουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα .

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι με το μισό από το λάδι έως να μαλακώσουν .

Ρίχνουμε και τις πιπεριές και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σατιριστούν και αυτές . Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο , τα καρότα , το καγιεν πιπέρι , την πάπρικα σκόνη και το υπόλοιπο λάδι . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν με τον ατμό τους σε σιγανή φωτιά .

Όταν βράσουν , ρίχνουμε και τον αρακά , αλάτι και πιπέρι . Το αφήνουμε μερικές ώρες για να τραβήξουν το άρωμα

Τρώγεται με ρύζι ή και σκέτο κρύο ή ζεστό .

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010
Μια συνταγή από τις κουζίνες του κόσμου. Ευχαριστούμε, Bianka!!!
Μεταφορά στην κορυφή