Cake Mon Sherry-Mon amour
- 200 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 ασπράδια με 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα χτυπημένα
- 4 κρόκους
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν
- 140 ml γάλα
- 1 κ,σ. μαρμελάδα κεράσι
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- 15 σοκολατάκια Μον Σερί
Ντεκόρ
- σοκολατάκια Μον Σερί
Γλάσο
- άχνη
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
- Ανακατεύουμε το γάλα με την μαρμελάδα
- Παίρνουμε 9 σοκολατάκια και τα αλευρώνουμε
- Χτυπάμε την μαρέγκα καλά
- Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει
- Ρίχνουμε σιγά- σιγά και τους κρόκους, το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα
- Ανακατεύουμε να ενωθεί με το μίγμα καλά
- Βάζουμε στην φόρμα τα 3/4 από το μίγμα και βάζουμε απαλά επάνω τα 9 σοκολατάκια
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά
- Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από την φόρμα
- Κάνουμε ένα γλάσο με 100 γρ. άχνη και 2 κ,σ. νερό και αλείφουμε το κέικ
- Με άλλα 100 γρ. άχνη κάνουμε γλάσο και ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα, ώστε να είναι ροζ
- Αλείφουμε και με αυτό, για να έχει και τα δύο χρώματα
- Στολίζουμε με 6 σοκολατάκια Μον Σερί
http://www.mageirikesdiadromes.gr/component/kunena/?func=view&catid=14&id=58990&limit=6&start=402#60662
ή στείλε τις στο μειλ του σαιτ
info @mageirikesdiadromes. gr (χωρίς κενά)
ναι το μπεκιν ειναι 1 φακελακι
και το γαλα με την μαρμελαδα καλλα εκανες και το εβαλες ετσι ειναι ξεχασα να το βαλω και σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο