Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2913-tyropitakiaglyka.jpg
Τυροπιτάκια γλυκά



Βύσσινο γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Διαχρονικό και λατρεμένο γλυκό του κουταλιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    1280 γραμμάρια βύσσινο.
  •    1280 γραμμάρια ζάχαρη.
  •    Μισό λεμόνι.
  •    1 κουταλιά γλυκόζη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά το βύσσινο το στραγγίζουμε , αφαιρούμε με μια φουρκέτα τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε το καθαρισμένο βύσσινο μαζί με το χυμό που έβγαλαν τα κουκούτσια σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.   Στην άκρη της κατσαρόλας τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει λίγα από τα κουκούτσια.   Αφού βράσει το βύσσινο 15 -20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, δοκιμάζουμε, και αν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει κανονικά.   Στο διάστημα του βρασμού κουνάμε διαρκώς την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
  4. Αφαιρούμε στο τέλος τον αφρό που σχηματίστηκε στην κατσαρόλα, καθώς και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια.
  5. Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το στραγγισμένο βύσσινο, το λεμόνι και την γλυκόζη και ταφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά.
  6. Την επομένη μέρα τοποθετούμε το γλυκό μας στα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με το συχνό κούνημα της κατσαρόλας το σιρόπι μπαίνει μέσα στο βύσσινο και το γεμίζει . Αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο η εικόνα του σταφιδιασμένου βύσσινου. Τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη έτσι το γλυκό μας πήζει πιο γρήγορα και διατηρείται ωραίο το χρώμα του. Η γλυκόζη δίνει γυαλάδα στο γλυκό και αποφεύγεται το ζαχάρωμα. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει επίσης στο να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά κουταλιού. Η συνταγή είναι της εξαδέλφης μου Αναστασίας .

Βύσσινο γλυκό της μαμάς μου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή