Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3097-ossobuco.jpg
Οσομπούκο- Ossobuco



Βυσσινάδα και μαρμελάδα βύσσινο 2 σε 1

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε βυσσινάδα, αλλά δεν πετάμε τον καρπό, τον κάνουμε μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά βύσσινο
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • Μισή κούπα νερό
  • Μισό και μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε από τα βύσσινα τα φύλλα και κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα τη βαθιά.
  2. Με το εργαλείο που πατάμε τις βρασμένες πατάτες και κάνουμε τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, πιέζουμε τα βύσσινα όπως είναι με τα κουκούτσια και τα σπάμε αρκετά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη επάνω και το νερό και αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένη την κατσαρόλα να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και να κατεβάσει το ζουμί το βύσσινο.
  3. Την επόμενη βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας αρκετές φορές και ξαφρίζοντας αρχικά, για 40 λεπτά περίπου, ώστε το σιρόπι μας τα δέσει και να φτιάχνει «κόμπο» όπως λέω και στη συνταγή μου για βύσσινο γλυκό της μαμάς. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα. Αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίξει η βυσσινάδα από το μείγμα μας, χωρίς να πιέσουμε τον πολτό. Βάζουμε τη βυσσινάδα σε καθαρά μπουκάλια .
  5. Δε θέλω όμως να πετάξω και τον πολτό από τα βύσσινα που έχει μείνει, και έτσι κάνω μια εύκολη μαρμελάδα. Όταν κρυώσει αρκετά ο πολτός, αφαιρώ τα κουκούτσια ( τα περισσότερα έχουν φύγει από τη σάρκα αρχικά, όταν τα πίεσα με την πρέσα πατάτας) και βάζω τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτω 1 κούπα βυσσινάδα και 1 κούπα νερό, τα βράζω για λίγο και τα ανακατεύω συνεχώς , στο τέλος ρίχνω και το χυμό από το μισό λεμόνι και η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη, κρυώνει και στο βάζο και στη συνέχεια στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιώνουμε τη βυσσινάδα με κρύο νερό σε αναλογία 1 προς 6.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 03 Αύγουστος 2013
2 σε ένα !Πολύ καλή ιδέα!Μια άλλη ιδέα είναι να αραιώσουμε την βυσσινάδα με δροσερή σπράιτ! Δοκιμάστε το!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Θα το δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία....
Μεταφορά στην κορυφή