Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Buchteln- γερμανικά τσουρεκάκια

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια απίθανη γερμανική συνταγή για ατομικά τσουρεκάκια σκέτα ή γεμισμένα με διάφορα.

Συστατικά
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά
  • 1/4 Λιτρο χλιαρο γαλα
  • 100 γρ ζαχαρη
  • 100 γρ βουτυρο
  • 1 αυγο
  • μια πρεζα αλατι
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 500 γρ αλευρι , ίσως και παραπάνω, θα δείτε εσείς
  • και για την φορμα βουτυρο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε την μαγια, το μισο απο το γαλα, ενα κουταλακι  ζαχαρη σε μια λεκανη και τα ανακατεβουμε καλα. Το βαζουμε σε ενα ζεστο μερος για  περιπου 15λεπτα να φουσκωσει.
  2. Λιωνουμε το μισο βουτυρο,βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη και το προζυμι  που εχουμε κανει  και τα ανακατευουμε καλα, με το μιξερ
  3. Το αυγο ,το αλατι και το ξυσμα απο το λεμονι,τα βαζουμε και αυτα μαζι και κοσκινιζουμε και το αλευρι απο πανω. Χτυπαμε με τον Γαντζο για 10 λεπτα,αν χρειαστει , βάζουμε ακομα λιγο αλευρι,να μην κολλαει  στην λεκανη μας.
  4. Το σκεπαζουμε για 45 λεπτα σε ενα ζεστο μερος,να φουσκωσει και να μας γινει  διπλο.
  5. Αλειφουμε το ταψακι μας και αρχιναμε να δουλευουμε την ζυμη μας.Την πλαθουμε μια φορα ακομα καλα.
  6. Μοιραζουμε την ζυμη μας σε 15 κομματια,  εγω τα ζυγιζω για να ειμαι σιγουρη οτη ειναι τα ιδια.
  7. Τα βαζουμε στο ταψι, σε μια μικρη απόσταση  το ενα απο το αλλο γιατι θα φουσκώσουν.Τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για 15 λεπτα και λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο και τα αλειφουμε απο πανω.
  8. Εχουμε προθερμάνει  το φουρνο μας στους  200ο και τα ψηνουμε για 30 λεπτα. Κανουμε δοκιμη  να δουμε αν ειναι ψημενα,με ενα ξυλο απο σουβλακι  που κανουμε η κατι αλλο!!!!!!
  9. Ειναι νοστιμα ζεστα,με μια σαλσα βανιλια,ζεστη!
Λίγα μυστικά ακόμα

Για ένα ταψί μεγέθους 20 χ 35.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011
Καταπληκτικά είναι!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεωργία πολύ ωραία τα τσουρέκια σου!!!!Μπράβο!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και να τα σερβιρης με σαλτσα βανιλια ειναι μμμ!!!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Σάββατο, 21 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜ!!!Μπορητε,να βαλετε και μεσα δαμασκηνο,η παπαρουνοσπορο,η οτι αλλο θελεται!!!!!!!!Η μαγια!!!ειναι φρεσκια Ηλιανα <3<3!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 23 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιος ο τροπος αυτος γιατι γίνονται ατομικα τα τσουρεκακια.Μπραβο !
Σχόλιο από Ντεπι , Τρίτη, 24 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μολις τα εβγαλα απ το φουρνο...οχι 5 σκουφακια και 10 και 20 με μεγαλη χαρα,δεν εχω ξαναφτιαξει πιο νοστιμα τσουρεκακια,μπραβο Γιοργια μας:))))ΥΠΕΡΟΧΑΑΑΑΑΑΑΑ
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 24 Μάιος 2011
Πόσα γραμμάρια έχει αυτή η μαγιά; εδώ που είμαι μόνο με γραμμάρια παίρνω ,δεν έχει τυποποιημένες.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 24 Μάιος 2011
Η φωτό από την Ντέπι που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 24 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ντεπη μου πολυ ωραια σου γεινανε μπραβο
Ειρηνη μου η μαγια αυτη εχει 42 γρ
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 24 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια τα τσουρεκάκια!
Σχόλιο από Ντεπι , Τετάρτη, 25 Μάιος 2011
εκοψα ενα τσουρεκακι σε λεπτες φετουλες και το κερασα με σιροπι σοκολατας και ηταν εξαιρετικο...εμενα μου πηρε τη 1/2 ποσοτητα απ το γαλα και γυρω στα 700 γρ αλευρι,εβαλα 1 φακελακι μαγια και δουλεψα τη ζυμη στο χερι μεχρι να ξεκολαει απ τα τοιχωματα της λεκανης!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 25 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικα τα ατομικα τσουρεκακια,χιλια μπραβο Γεωργια,τωρα μπορουμε να τα κανουμε ανα πασα ωρα και οχι μονο το πασχα!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Σχόλιο από georgia2783 , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Χαιρωμε που σας αρεσαν τα μπουχτελ,εδω τα προσφερουμε για μεσημεριανο σε βαθη πιατο με βανηλια σος και κομενα κοματια μεσα στο πιατοκαι το τρωμε σαν σοθπα!!!!!ειναι τρελααααααααααα!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή