Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2930-arnisouvlas.jpg
Αρνί στη σούβλα



Βραζιλιάνικη Τούρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πάβε ντε Νότσες, λέγεται η βραζιλιάνικη αυτή Τούρτα  και είναι από μια οικογενειακή βραζιλιάνικη συνταγή με πολύ ωραία κρέμα βουτύρου με καραμελωμένα καρύδια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     250 ml γάλα
  •     2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστε)
  •     200 γρ ζάχαρη
  •     200 γρ βούτυρο (μαλακό)
  •     250 γρ καρύδια καραμελωμενα και μετα  χοντροκομμένα
  •     100 γρ ζαχαρη για τα καραμελωμενα καρυδια
  •     500 γρ μπισκοτα σαβαγιαρ
  •     250 ml καφέ, πολύ ισχυρο (Nescafe) ανακατεμενο με
  •     100 ml ρούμι
Οδηγίες

Σε τηγανι βαζουμε 100 γρ ζαχαρη να ζεσταθει και να παρει  λιγο χρωμα,   ριχνουμε τα καρυδια να καραμελωσουν, αφηνουμε να κρυωσουν και τα χοντροαλεθουμε.
Βαζουμε το γάλα σε κατσαρολα να παρει  μια βραση.    Ανακατευουμε το νισιστε και μια κουταλιά της σούπας απο την  ζάχαρη και λιγο απο το γαλα και το ριχνουμε στο βραστο γαλα και βραζουμε λιγο να γινει μια κρεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να μην πιασει κρουστα.
Χτυπαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη 5 λεπτά έως ότου αφρατεψει, τότε ριχνουμε τα καρύδια και την κρεμα, και ανακατεύουμε απαλά
Βαζουμε το στεφανι απο μια φορμα 24αρα σε ένα δισκο,    σπαμε τα σαβαγιαρ σε περίπου 3-4 μέρη ,βουτάμε τα σαβαγιαρ στον καφέ,  στρωνουμε μια στρωση σαβαγιαρ,  στρωνουμε μια στρωση 1/4 της κρέμας. Αυτό το κανουμε 3 φορες τελειωνουμε με κρεμα.
Διακοσμήστε με μισά καρύδια και την τουρτα μια νύκτα στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, βγαζουμε το στεφανι απαλά με ένα βρεγμένο μαχαίρι
 Εγω δεν ειχα σαβαγιαρ και εκανα ενα παντεσπανι γρήγορο    και στολισα την τουρτα μου με μαρζιπαν

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκανα την κρεμα σε τριπλή δάση

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2012
Όλα τα υλικά για παντεσπάνι και γέμιση είναι σε τριπλή δόση; λέω στη δική σου εκδοχή και πόσο μεγάλη τούρτα σου έγινε;
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω Λιάννα;Υπέροχη όπως πάντα η τούρτα σου!!Εύγε!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2012
Ηλιαννα μου το παντεσπάνι το έκανα κανονικά όπως λέει η συνταγη απο το γρήγορο παντεσπάνι
Μονο την δόση της κρέμας έκανα σε τριδυπλη δόση για να ειναι ετσι πλούσιο σε γεμηση και για να βάλω και απο απέξω
Τα καρύδια όταν τα καραμελωσα τα έβαλα επάνω σε μια λαδοκολα για να κρυωσουν και μετά τα χοντροεκωψα σε ενα μπλεντερ
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2012
Εγώ έψυσα το παντεσπάνι σε μια τετράγωνη φόρμα 24χ8χ24
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2012
Και το παντεσπάνι αφου το έκοψα σε 3 βασης έβρεξα καθε βαση πολυ καλα με τον καφέ και το ρουμι
Μεταφορά στην κορυφή