Berliner οι λουκουμάδες στο φούρνο
- 350 γρ αλευρι για τσουρέκια
- 150 μλ γαλα χλιαρο
- 22 γρ φρέσκια μαγιά η 7 γρ ξηρή
- 1 αυγο μικρο ή μέτριο
- 5 κ. σ. ζαχαρη
- 2 κ σ μαργαρίνη η Βουτυρο
- 1 τσιμπια αλατι
- Για το γέμισμα Μαρμελαδα οτι έχουμε η λιωμένη σοκολατα
- Λιωμένο βουτυρο για το αλοιμα
- Αχνη για το πασπαλισμα
- Βαζουμε την Μαγια με το χλιαρο γαλα και την ζαχαρη σε μια λεκάνη του μιξερ. Ανακατεύουμε λιγο με ενα πιρούνι μεχρι να λιώσει η μαγιά. Προσθετουμε το αλευρι , αλατι, και το αυγο και τα ζυμωνουμε ,με τον γαντζο του μιξερ. Ριχνουμε και το μαλακο βουτυρο η την μαργαρίνη, τα ζυμωνουμε με τον Γατζο για 10 λεπτα
- Μοιράζουμε τη ζυμη σε 7 κομματια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλακια. Τα βαζουμε επανω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει μια λαδοκολα, τα σκεπαζουμε με πετσετα και αφηνουμε για 45 λεπτα σε ζεστο μέρος να ξεκουραστει η ζυμη.
- Ανάβουμε το φουρνο στους 180 - 190 βαθμούς πάνω κατω και βαζουμε την λαμαρίνα στην μεση του φουρνου μας. Ψήνουμε για 14 εως 15 λεπτα ανάλογα τον φουρνο θα εχουν παρει ενα πολυ ελαφρυ χρυσάφι χρωμα οχι να πολυψηθουνε γιατι θα ειναι στεγνα.
- Τα βγαζουμε, αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και με μια σύριγγα ( εχουν κατι μεγάλες τα φαρμακεία ) τα γεμίζουμε με την μαρμελαδα η την λιωμένη σοκολατα. Αλοιφουμε προσεχτικά με το λιωμένο βούτυρο και βαζουμε μεσα σε μια λεκάνη με αχνη η τα πασπαλιζουμε με αχνη αν δεν θελουμε να ειναι πολυ γλυκα.
Η συνταγη ειναι απο την φιλη μου Slava που την μετάφρασα.
Μπορείτε να τα ψήσετε και σε φορμάκια μαφινς.