Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Βελουτέ καροτόσουπα με πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμη και ευωδιαστή σούπα παντός καιρού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 1 πράσσο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 5 ποτήρια νερό
  • Χυμό 2 πορτοκαλιών
  • Ξύσμα 1 πορτολακιού (προαιρ.)
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρ.)
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα + λίγο λάδι+μαϊντανός
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το πράσο για 2-3 λεπτά να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα, το νερό, τον κύβο, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, 30 με 40 λεπτά τη σούπα μας, ώστε να λαχανικά να μαλακώσουν τελείως.
  4. Αλέθουμε τη σούπα μας μέσα στην κατσαρόλα με το μίνι πίμερ ή βάζουμε τη σούπα μας στο μπλέντερ και την αλέθουμε. Τη βάζουμε ξανά στηνκατσαρόλα και τη βράζουμε για 2-3 λεπτά, διορθώνουμε την πυκνότητα με ζεστό νερό καθώς και το αλάτι.
  5. Σερβίρουμε με γιαούρτι, λίγο λάδι και μαϊντανό , και αν θέλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας με μισό ποτήρι λευκό κρασί και να αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και συνεχίζουμε τη συνταγή. Συνταγή του Καλλίδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή