Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Βελουτέ καροτόσουπα με πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμη και ευωδιαστή σούπα παντός καιρού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 1 πράσσο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 5 ποτήρια νερό
  • Χυμό 2 πορτοκαλιών
  • Ξύσμα 1 πορτολακιού (προαιρ.)
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρ.)
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα + λίγο λάδι+μαϊντανός
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το πράσο για 2-3 λεπτά να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα, το νερό, τον κύβο, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, 30 με 40 λεπτά τη σούπα μας, ώστε να λαχανικά να μαλακώσουν τελείως.
  4. Αλέθουμε τη σούπα μας μέσα στην κατσαρόλα με το μίνι πίμερ ή βάζουμε τη σούπα μας στο μπλέντερ και την αλέθουμε. Τη βάζουμε ξανά στηνκατσαρόλα και τη βράζουμε για 2-3 λεπτά, διορθώνουμε την πυκνότητα με ζεστό νερό καθώς και το αλάτι.
  5. Σερβίρουμε με γιαούρτι, λίγο λάδι και μαϊντανό , και αν θέλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας με μισό ποτήρι λευκό κρασί και να αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και συνεχίζουμε τη συνταγή. Συνταγή του Καλλίδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή