Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Baumkuchen, o βασιλιάς της τούρτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια υπέροχη τούρτα που η ιστορία αυτής της ζύμης είναι πολύ παλιά. Η πρώτη γραπτή αναφορά ήταν ήδη πριν από 2000 χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Συστατικά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα βανίλια
  • 5 αυγά μέτρια
  • Φλούδα τριμμένη από 1 λεμόνι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 100 γρ Αμυγδαλώπαστα τριμμένη στόν τρίφτη
  • 125 γρ αλεύρι
  • 125 γρ  νισιστέ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ζεσταμένο καί περασμένο από τό τρυπητό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο  και τζιντζερ        

         Γιά το πότισμα

  • 200 γρ  μαρμελάδα βερίκοκο ζεσταμένο καί περασμένο από τό τρυπητό  

        Ντεκόρ:
        Σοκολάτα λιωμένη, Διάφορα ζαχαρωτά

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν    
  2. Χτυπάμε , τό βούτρο  τη ζάχαρη  και  βανίλια να αφρατέψουν καλά, ρίχνουμε και τήν Αμυγδαλoπαστα, σιγά σιγά καί τούς κρόκους έναν έναν, μετά τήν φλούδα λεμονιού, το ρούμι και κόλιανδρο  και τζιντζερ  
  3. Ανακατεύουμε τό αλεύρι μέ τό νισεστέ και το μπέικιν πάουντερ και τό ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στό μίγμα, ανακατεύουμε  νά ενωθούν καλά, προσθέτουμε καί τήν μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά.
  4. Ανάβουμε μόνο  το γκρίλ τού φούρνου μας στούς 200 βαθμούς  
  5.  Σέ μία φόρμα (20-26cm)  βάζουμε στόν πάτο μία λαδόκολλα. Βάζουμε στόν πάτο τής φόρμας 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζύμη  και  τήν απλώνουμε νά πάει παντού Καί ψήνουμε γιά 3-4 λεπτά μόνο νά ροδίσει. ή επιφάνεια   Όταν περάσουν τα λεπτά καί εχει πάρη ένα χρυσαφή χρώμα τό βγάζουμε από τόν φούρνο καί ρίχνουμε επάνω παλι  2 με 3 κουταλιές της σούπας ζύμη  και  τήν απλώνουμε νά πάει παντού   Έτσι συνεχίζουμε τά στρώματα μέχρι το μείγμα να έχει εξαντληθεί.   Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην φύγετε μακριά από τη φωτιά γιατί μπορεί να καεί πολύ γρήγορα.
  6.  Ο χρόνος ψησίματος θα πάρει τήν πιό πολλή ώρα αλλά αυτό το κέικ αξίζει τον κόπο.
  7.  Όταν κρυώσει  τό αλείφουμε μέ ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο Καί αμέσως  μέ λιωμένη σοκολάτα    

          Γιά τήν γαρνιτούρα

  1. Ρίχνουμε  μερικές κουταλιές σοκολάτα σέ ένα αλουμινόχαρτο αφήνουμε νά κρυώση καί  τό σηκώνουμε μέ ένα  μαχαιράκι καί πέρνουμε  τά λεπτά  κομμάτια καί τά στήνουμε σάν βουναλάκια επάνω στήν τούρτα
  2. Άν θέλουμε τήν στολίζουμε  όπως μάς αρέσει


Λίγα μυστικά ακόμα




Η Ιστορία του κέικ
    
Η ιστορία αυτής της ζύμης είναι πολύ παλιά. Η πρώτη γραπτή αναφορά ήταν ήδη πριν από 2000 χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.. Σίγουρα όχι με τη μορφή, όπως είναι σήμερα,   εμφανίστηκε στη Γερμανία μια πρώτη συνταγή του δέντρου- κέικ (έτσι λένε το κέικ- τούρτα αυτό) σε ένα βιβλίο μαγειρικής το 1581. Η Παρασκευή ευρέως  ξεκίνησε το 19ο αιώνα.
Αρχικά το κέικ πήρε το όνομα ως «ΣΟΥΒΛΑ ΤΟΥΡΤΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥΒΛΑΣ " γνωστό, γιατί η ζύμη ψήνεται σε περιστρεφόμενη σούβλα. Η τέχνη του ψησίματος σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο έχει παραμείνει μέχρι σήμερα. Καλύπτοντας με σκούρη Σοκολάτα είναι μια απολαυστική τούρτα!!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πιο όμορφη και ιδιαίτερη δεν γίνεται!!!!Μπράβο!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010
Όντως είναι ιδιαίτερη η τεχνική του ψησίματος αυτής της τούρτας ,αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο ,και για επικράτησε τόσων χρόνων σημαίνει ότι είναι κατι πολύ καλό!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαφορετική από τις συνηθισμένες διαβάζοντας τον τρόπο παρασκευής της αλλά και το γευστικό της αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό αφού συνδυάζει τόσα αρωματικά υλικά!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω δεν εχω να πω τιποτα,τα λογια ειναι περιτα!!!!!!!!!σου δινω τα σουφακια που αναμφισβητητα τα αξιζεις!
Μεταφορά στην κορυφή