Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4123-cinnabonken.jpg
Cinnabon



Αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα επιδόρπιο με ιδιαίτερα λεπτή γεύση!

Συστατικά
  • 8 αχλάδια καθαρισμένα από το φλούδι και την καρδιά. Κρατάμε προσεχτικά επάνω το κοτσάνι τους.
  • 2,5 κούπες νερό.
  • 1,5 κούπα κρασί άσπρο.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • 5-6 γαρύφαλλα.
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.,
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι.
  • Χυμό 1.5 λεμονιού.
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα .
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια, από το φλούδι και την καρδιά τους. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών.
  2. Βάζουμε στην φωτιά τα 2,5 ποτήρια νερό με την ζάχαρη και τα μυρωδικά .Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το κρασί ,σε λίγο και τα αχλάδια. Τα βράζουμε προσεχτικά σε λίγη ώρα προσέχοντας να μην μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα κρυώνουμε.
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας,ανακατεύουμε να λυώσουν και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το σιρόπι που βράσαμε τα αχλάδια.
  4. Στην συνέχεια και αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε και το ρούμι.
  5. Βάζουμε σε βαθύ πιάτο τα αχλάδια περιχύνουμε με τη σάλτσα της σοκολάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ,ροδισμένα και χοντροκοπανισμένα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν βγάλουμε την καρδιά του αχλαδιού με την ανάποδη μιας βελόνας του πλεξίματος βγάζουμε τα τυχόν υπολείμματα από τα κουκούτσια που είναι μέσα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012
Πόση είναι η ζάχαρη Ειρήνη;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο γλυκό. Πρόσθεσα μια κούπα ζάχαρη στο σιρόπι.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012
Μια κούπα είναι η ζάχαρη ,καλά μάντεψες Ηλιάννα! Σάρεσε η συνταγή;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2012
Ναι, ήδη έχω σχολιάσει, Ειρήνη! και έχω βαθμολογήσει κιόλας :)
Μεταφορά στην κορυφή