Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1470-poutaneska0.jpg
Σπαγγέτι πουτανέσκα



Ατομικές κρεμμυδόσουπες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

 Η κλασσική γαλλική σούπα σε ατομικά πήλινα σκεύη!

Συστατικά
  •  50 γραμμάρια βούτυρο.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 800 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
  • 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 2 λίτρα ζεστό νερό.
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη.
  • Σκόρδο σκόνη ,
  • λίγο λάδι.
  • 12 φέτες από μπαγκέτα ψωμιού πάχους ενός πόντου.
Οδηγίες
  1.  Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι επί 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό με τον κύβο μέσα ,το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Βράζουμε την σούπα 20-25 λεπτά.
  3. Έχουμε ψήσει στο γκριλ τις φέτες ψωμιού που πάνω τους βάλαμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη σκόνη σκόρδου.
  4. Βάζουμε σε ατομικά γκιουβετσάκια την σούπα, βάζουμε από πάνω 2 φέτες της μπαγκέτας σε κάθε πήλινο ,και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Τοποθετούμε στο γκριλ (200-220 βαθμούς) και το αφήνουμε εκεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Βρήκα την συνταγή στο pantespani ,έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή