Αρωματικό ψαρονέφρι
Το ψαρονέφρι το προτιμώ στην κουζίνα μου, γιατί έχει πλεονεκτήματα, όπως ότι μαγειρεύεται γρήγορα, είναι ευπαρουσίαστο και με λίγα λιπαρά. Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κονιάκ και πορτοκάλι. Σάλτσα έκανα μπόλικη, γιατί μας αρέσει και το ψωμάκι μας να βουτάμε, αλλά και να περιχύνουμε αρκετά το συνοδευτικό του κρέατός μας.
-
2 ψαρονέφρια μεγάλα
-
6 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
-
Μισή κούπα κονιάκ
-
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-
Μισό - 1 λεμόνι το χυμό του
-
1/3 της κούπας ζωμό ή έναν κύβο κρέατος στην ίδια ποσότητα νερού
-
Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
Σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι τα ψαρονέφρια καλά από όλες τις πλευρές και σβήνω με το κονιάκ.
Βάζω τα ψαρονέφρια σε πυρέξ και τα περιχύνω με το ζουμί τους, το ζωμό κρέατος, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ψήνω στους 210ο στον αέρα για 20 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο το φαγητό και αφαιρώ το κρέας .Και κρατώ το ζουμί του για να το δέσω σε σάλτσα.
Σε κατσαρολάκι λιώνω 1 κ.σ. βούτυρο προσθέτω και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύω να σοταριστεί το αλεύρι.
Ρίχνω το ζουμί από το πυρέξ μου στην κατσαρόλα καθώς και τη μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου. Την δοκιμάζω κιόλας και διορθώνω τα αλάτι και το πιπέρι.
Κόβω το κρέας σε ροδέλες και το προσθέτω στη σάλτσα μου. Το αφήνω μέσα μέχρι να σερβίρω το φαγητό του. Στη συνέχεια τοποθετώ σε πιατέλα το κρέας μου και δίπλα βάζω την επιπλέον σάλτσα σε μπολάκι.
Σήμερα το συνόδευσα με πατάτες κρασάτες.