Αρωματικό κέικ Καρύδας
Τη συνταγή τη βρήκα στο ιντερνέτ, τη δοκίμασα και σας την προτείνω. Eίναι καταπληκτική.
- 125 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
- 1 φλ τσαγιού αλεύρι φαριναπ
- 1 φλ τσαγιού καρύδα
- 1/2 φλ τσαγιού γάλα
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
για το σιρόπι
- 1 φλ ζάχαρη
- 1 1/2 φλ νερό
- 1 βανίλια
- 1 κομματάκι λεμόνι
- Χτυπώ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτω τη ζάχαρη.
- Συνεχίζω διαδοχικά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζω το μείγμα σε μικρό ταψάκι και ψήνω στους 180 για 50 περίπου λεπτά
- Αφού κρυώσει, χαράζω σε τετράγωνα κομμάτια και το λούζω με το καυτό σιρόπι.
- Σερβίρω με μια μπάλα παγωτό!
Εμείς το φάγαμε χωρίς παγωτό και δεν έμεινε τίποτα!






