Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αρακάς γιαουρτολέμονο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Γευστικός αρακάς από τον Ανδρέα Λαγό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 1/2 κιλό αρακά,
  • 1 κρεμμύδι,
  • 1 σκελ. σκόρδο,
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα,
  • 2 καρότα,
  • 2 πατάτες,
  • 200 γρ. σπανάκι,
  • 1 ζωμό λαχανικών,
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο,
  • 2 μαραθόριζα,
  • αλάτι-πιπέρι,λάδι.

Γιαουρτολέμονο:

  • Χυμό από 2 λεμόνια,
  • 2 κρόκους αυγών,
  • 100 γρ. γιαούρτι,
  • αλάτι- πιπέρι,πάπρικα.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα,σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  4. Κόβουμε και προσθέτουμε το μάραθο και το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  5. Για το γιαουρτολέμονο:
  6. Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.
  7. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε όλο το μείγμα των κρόκων στον αρακά, ανακινούμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Α.Λαγός τον σερβίρει με πίτες αράβικες που βάζει απάνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σπόρους κύμινου και ελαιόλαδο,τις ψήνει σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.

πηγή

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή