Aμπελοφάσουλα σαλάτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα
- λαδόξυδο
- 1 μαϊντανό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβω μόνο τις άκριες των φασολιών και τα πλένω καλά.
- Bράζω αλατισμένο νερό και ρίχνω τα αμπελοφάσουλα για 20 λεπτά περίπου.
- Aφού βράσουν, στο κάθε πιάτο προσθέτω το λαδόξυδο που έχω ανακατέψει με το πολτοποιημένο σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω.
- Kαλή επιτυχία!
Σχόλια
Υπέροχη σαλάτα ...για μένα υπέροχο διαιτητικό φαγάκι!!!!
θαυμασιο για μας τους παρίες της γαστρονομίας
Η υπεροχή της απλότητας!!!!!!!Ευχαριστούμε για την συνταγούλα.
Ρίξε και λιγο σκορδαλια απο πανω και να δεις τι νοστιμιες...ετσι τοκανε η γιαγια μου
Bάζω σκόρδο όταν το περιχύνω με το λαδόξυδο και γίνεται σούπερ. Και η σκορδαλιά ειναι καλή αλλά μπελαλίδική γιαυτό προτιμώ το σκόρδο στη σάλτσα.
Mπραβο που το θύμισες να φτιάξω...αχ και μια γιαγιά μας είχε φτιάξει κάποτε με σκορδαλιά αλλα μπελάς θα βάλω τζατζίκι να δω αν είνια ωραία.
Αντί για σκορδαλιά, Σοφία, βάλε μια σάλτσα από λάδι, ξύδι και σκόρδο στην πρέσα. Περίχυσέ τα και άφησέ τα λίγο και μετά ....είναι καταπληκτικά.
Συγνώμη τι είναι η πρέσα Ηλιανα μου; στο μούλτι όλα μαζί;
Πρέσα σκόρδου είναι το εργαλείο που πιέζουμε το σκόρδο και μας το βγάζει πολύ ψιλοκομμένο.