Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3496-mpourekakia.jpg
Μπουρεκάκια



Αγκινάρες γεμιστές με τυριά και ζαμπόν

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Αγκινάρες με νόστιμη γέμιση...απολαυστικό σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • 10 - 12 πάτοι από φρέσκες ή κατεψυγμένες αγκινάρες
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • άνηθο
  • ρίγανη προαιρετικά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί, έβαλα σκληρό τυρί Όλυμπος
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 5-6 φέτες κασέρι να καλύψουμε την γέμιση
  • 6 κ. σ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι για τις αγκινάρες.
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι. Τρίβουμε τους πάτους με λεμόνι και τους βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με νερό, χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ,περίπου 20 λεπτά, αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε στο moulτι τα κρεμμύδια, το καρότο ,άνηθο,σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε,ρίχνουμε σε μπολ.
  4. Βάζουμε στο moulτι και τις φέτες ζαμπόν και τις χοντροκόβουμε προσέχοντας μην τις λιώσουμε.Ενώνουμε τα υλικά μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε πυρέξ ,και τοποθετούμε τις αγκινάρες,τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μείγμα γέμισης σε κάθε αγκινάρα ,{αρκετό !θα το συγκρατήσει το τυρί απάνω}, τέλος καλύπτουμε τις αγκινάρες με κομμάτια από τις φέτες τυριού να καλυφθούν καλά.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι τις αγκινάρες μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γέμιση την προσαρμόζετε στα γούστα σας αν την θέλετε πικάντικη αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον ή προσούτο,το τυρί με καπνιστό τυρί !

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή