Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

717- _form.jpg
Τάρτα Σταφύλι



Αγκινάρες γεμιστές με τυριά και ζαμπόν

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Αγκινάρες με νόστιμη γέμιση...απολαυστικό σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • 10 - 12 πάτοι από φρέσκες ή κατεψυγμένες αγκινάρες
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • άνηθο
  • ρίγανη προαιρετικά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί, έβαλα σκληρό τυρί Όλυμπος
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 5-6 φέτες κασέρι να καλύψουμε την γέμιση
  • 6 κ. σ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι για τις αγκινάρες.
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι. Τρίβουμε τους πάτους με λεμόνι και τους βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με νερό, χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ,περίπου 20 λεπτά, αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε στο moulτι τα κρεμμύδια, το καρότο ,άνηθο,σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε,ρίχνουμε σε μπολ.
  4. Βάζουμε στο moulτι και τις φέτες ζαμπόν και τις χοντροκόβουμε προσέχοντας μην τις λιώσουμε.Ενώνουμε τα υλικά μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε πυρέξ ,και τοποθετούμε τις αγκινάρες,τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μείγμα γέμισης σε κάθε αγκινάρα ,{αρκετό !θα το συγκρατήσει το τυρί απάνω}, τέλος καλύπτουμε τις αγκινάρες με κομμάτια από τις φέτες τυριού να καλυφθούν καλά.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι τις αγκινάρες μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γέμιση την προσαρμόζετε στα γούστα σας αν την θέλετε πικάντικη αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον ή προσούτο,το τυρί με καπνιστό τυρί !

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή