Αφράτη τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι
- 500 γρ. φύλλα για πίτα ή κρούστας,
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. ανθότυρο ,
- 1 γιαούρτι,
- 4 αυγά,
- 1 κουτάκι σόδα ή αεριούχο νερό,
- 100 ml. λάδι για τα φύλλα,
- αλάτι,πάπρικα,πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό ή τη σόδα,προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και πάπρικα.
- Με ένα πιρουνάκι "σπάμε"τη φέτα ,προσθέτουμε και το ανθότυρο ,ενώνουμε ρίχνουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη(προαιρετικά),ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν τα υλικά μας.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί της κουζίνας μας και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα,ρίχνουμε την μισή γέμιση τυριών ,απάνω πάλι 3 φύλλα λαδωμένα καλά,ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με 4 φύλλα καλά λαδωμένα.
- Χαράζουμε την πίτα μας μέχρι κάτω και ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού-αυγών απάνω . Ψήνουμε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς αέρα.
Εβαλα φέτα τυρί και ανθότυρο,επίσης σόδα αντί αεριούχου νερού και αρκετή πάπρικα στο υγρό μείγμα γιαουρτιού. Αν θέλετε η τυρόπιτα να βγει πιο παχουλή θα την φτιάξετε σε μικρότερο ταψάκι και όχι στου φούρνου σας όπως εγώ.