Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4132-striftoglykoken.jpg
Στριφτό γλυκό ψωμί

Φτιάχνουμε Στόλλεν γερμανικό Χριστουγεννιάτικο κέικ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 22
ΧείριστοΆριστο 


Οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί ξεκινούν για τους Γερμανούς στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου. Το προηγούμενο βράδυ τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι για να τα βρουν την επομένη γεμάτα με φρούτα και στόλεν,

τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια. Οι Γερμανοί επιδίδονται στην κατασκευή διάφορων κέικ και μπισκότων- λεμπκούχεν, τα οποία πλάθουν με χριστουγεννιάτικη θεματολογία. Φαγώσιμα δεντράκια και μικρά ξεροψημένα ξωτικά στολίζουν για μέρες τις γερμανικές κουζίνες. 

Δρέσδη 
Σε αυτή την ξεχωριστή γερμανική πόλη η χριστουγεννιάτικη αγορά έχει ιστορία αιώνων - αφού στήθηκε για πρώτη φορά το 1434. Στην ανοιχτή πλατεία στήνεται το, στολισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και μια εντυπωσιακή πυραμίδα που φτάνει σε ύψος τα 14 μέτρα. Με φόντο αυτό το φαντασμαγορικό σκηνικό οι πάγκοι με τα δώρα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα της περιοχής, θυμίζουν σκηνές από παιδικό παραμύθι.

Πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων είναι το γερμανικό χριστουγεννιάτικο κέικ χριστόλεν (christollen) που σερβίρεται παντού και θεωρείται το νοστιμότερο σε όλη τη χώρα.

Το στόλεν, παραδοσιακό γλυκό της Δρέσδης, κάθε χρόνο έχει το κορίτσι του. Οι πολίτες ψηφίζουν μια «γλυκιά κοπέλα» για να προωθεί τις πωλήσεις τού στόλεν στο εξωτερικό.

Άς δούμε πώς φτιάχνεται βήμα βήμα αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ.και συνεχίζουμε........Η συνταγή :  Στόλλεν Δρέσδης Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Μεταφορά στην κορυφή