Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Σαμπάνια

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 


Συνοδεύει τις πιο επίσημες στιγμές της ζωής μας !
Δίνει το σύνθημα για να ανάψει το κέφι και να αρχίσει η γιορτή !

Η σαμπάνια, η αριστοκρατική κυρία, με καταγωγή Γαλλική, πανάκριβη και αυθεντική, ιδιαίτερα επίκαιρη, αφού την έχουμε συνδυάσει με ότι ευχάριστο και χαρμόσυνο γεγονός σηματοδοτεί τη ζωή μας.
Το άφρισμά της αναπαράγει τη χαρά, οι γοητευτικές φυσαλίδες της φλερτάρουν τον ουρανίσκο.
Το υγρό χρυσάφι κυριεύει τις αισθήσεις και η περιπέτεια αρχίζει.
Όπως πολλά όμορφα πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο, έτσι και η σαμπάνια οφείλει την ύπαρξή της σ’ ένα λάθος της φύσης ή αν θέλετε σε μια σειρά συμπτώσεων.

Μέχρι το 17ο αιώνα μ.χ η περιοχή της Καμπανίας στη Γαλλία  φημιζόταν για τα ήσυχα (μη αφρώδη) κρασιά της, παρόλο που οι αμπελουργοί παρατηρούσαν συχνά την άνοιξη πως τα κρασιά  τους ξανάρχιζαν να βράζουν.
Αυτή η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι γινόταν αιτία να σκάνε οι φιάλες και να τινάζουν τους πρωτόγονους φελλούς τους.
Σύμφωνα με την παράδοση λοιπόν ένας έξυπνος Βενεδικτίνος μοναχός, ο Ντον Περινιόν υπεύθυνος των κελαριών του μοναστηριού οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως η αιτία της δημιουργίας του αφρού που παρουσιαζόταν στα μπουκάλια και της πίεσης που τίναζε τους φελλούς ήταν το διοξείδιο του άνθρακα.
Παράγγειλε στην Ισπανία νέους φελλούς και έκανε μια σειρά παρατηρήσεις που αποτέλεσαν τις βάσεις για την παραγωγή της σαμπάνιας.
Έργο θεάρεστο, μικρό θαύμα, πείτε το όπως θέλετε, η παραγωγή αυτή είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία που απαιτεί γνώσεις και υπομονή.

 Η ακριβή γοητεία της πρώτης κυρίας.
Η ιδιαιτερότητα της σαμπάνιας οφείλεται πρώτον στις ποικιλίες των σταφυλιών από τα οποία παράγεται.
Δεύτερον στις ξεχωριστές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στους βορειότερους αυτούς αμπελώνες της Γαλλίας και τέλος στο εξαιρετικό υπέδαφος της περιοχής της Καμπανίας.
Αξίζει να πούμε πως μόνο αυτή η περιοχή δικαιούται σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους που προστατεύουν τους οινοπαραγωγούς να παράγου κρασιά που φέρουν στην ετικέτα τους το όνομα .
Μοναδική, υπέροχη και μυστηριώδης η σαμπάνια εξαιτίας της περίπλοκης καταγωγής της είναι αναπόφευκτα και ακριβή.
Μια σειρά από αιτίες συντελούν στην υψηλή της ποιότητα αλλά και εκτινάζουν το κόστος παραγωγής της στα ύψη.

 Τα μικρά μυστικά της σαμπάνιας.
Θερμοκρασία: Η σαμπάνια πίνεται κρύα (6-8 βαθμούς  C).
Για να επιτύχετε αυτές τις θερμοκρασίες αρκεί να βάλετε τη φιάλη στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες πριν τη σερβίρετε ή να την τοποθετήσετε σε μια σαμπανιέρα 15-20 λεπτά πριν ανοίξετε. 

 

 

 

 

 

 

Μεταφορά στην κορυφή