Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η μουσταλευριά και η απομυθοποίηση της στάχτης .

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Μουσταλευριά φτιάχνουμε με μούστο .Απο την αρχαιότητα,ο μούστος και τα παράγωγα του ,ηταν κύρια γλυκαντική ουσία . Ο Αθήναιος καταγραφει το πετιμέζι, κάνοντας

προφανές ότι στον αρχαίο κόσμο αυτή η μορφή του παχύρρευστου μούστου -όπως προκύπτει μετά από βράσιμο- είχε ευρεία χρήση. Ο ίδιος συγγραφέας κάνει λόγο για τον «γλυκίνα των Κρητών», ένα είδος άρτου, ο οποίος παρασκευαζόταν με γλυκό μούστο και λάδι ελιάς. Ο Απίκιος καταγράφει πολύ συχνά την παρασκευή σάλτσας με την προσθήκη σταφίδων και βρασμένου χυμού σταφυλιών, όπως και μια ενδιαφέρουσα συνταγή για πάπια μαγειρεμένη με δαμάσκηνα και παχύρρευστο .

 

Στο βυζαντινό κόσμο «οινούντα ή μουστόπιταν» αποκαλούσαν τη μουσταλευριά.
Η μικρασιάτικη κουζίνα χρησιμοποίησε πάρα πολύ τον ψημένο μούστο για να παρασκευάσει γλυκίσματα όπως ο κόκκινος χαλβάς, τα κυδώνια ή η γλυκοκολοκύθα βρασμένα με πετιμέζι (ρετσέλια), η κρέμα με φρέσκο γάλα και πετιμέζι και πολλά άλλα.


Για να φτιάξεις μουσταλευριά ,είναι ότι πιο απλό ,για να βρεις μούστο λιγο δύσκολο. ..
Αν βρείτε μην ξεχάσετε να πείτε ότι τον θέλετε για μουσταλευριά .Ο μούστος είναι ο φυσικός χυμός του σταφυλιού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί πριν αρχίσει η ζύμωση που θα μετατρέψει τα ζάχαρα σε οινόπνευμα .Η άλλη λύση είναι στον αποχυμωτή σας .Στύψτε σταφύλια την ιδια μέρα που θα φτιάξετε την μουσταλευριά σας .Τα καλύτερα λενε είναι τα κρασοστάφυλα .Εγω εχω παρασκευάσει ακομα και με τα επιτραπέζια .Την ιδια δουλειά κάνουν όλα ..Τωρα θα σας πω και κάτι που ισως το βρειτε κουραστικό .Το σωστό ειναι να τα στύψουμε με το χερι ,πανω απο ενα μεγαλο σουρωτήρι .Η σκληρή σύνθλιψη χαλαει το χυμο .Στο εμπόριο θα βρείτε υφασμάτινα φίλτρα ,σας τα συνιστώ .Και για να γίνει πετιμέζι, παλι πολύ απλα βράζουμε το χυμο σταφυλιού μέχρι να μείνει ο μιση ποσότητα στη κατσαρόλα μας .

Στο μούστο βάζουμε συνήθως στάχτη για να λαμπικάρει όπως λένε .Μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε την στάχτη με μια φέτα ψωμί .

 


Και για να μην κάνω μισές δουλειές .Θα σας δώσω την δοκιμασμένη συνταγή μου .

Βράζετε με μια φέτα ψωμί 10 φλιτζάνια μούστο ,για 5 λεπτα και τον αφήνετε να κατασταλάξει .Τον σουρώνετε .
Βάζετε στη κατσαρόλα 8 φλιτζάνια μούστο στραγγισμένο .
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, ρίχνετε αφου εχετε διαλύσει στον υπόλοιπο μούστο που κρατήσατε, μισο φλιτζάνι κορν φλαουρ και ένα φλιτζάνι αλεύρι ,λίγο λίγο ενώ ανακατεύετε συνεχώς μεχρι να πήξει .
Αντικαθιστάτε το κορν φλαουρ με ¼ του φλυτζ αλεύρι η βάζετε αλεύρι και σιμιγδάλι σε ίσα μέρη



Υπάρουν συνταγές: Μουσταλευριά
Μουστοκούλουρα
Μουστοκούλουρον το Παραδοσιακόν
Μεταφορά στην κορυφή