Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3228-bananathganith.jpg
Τηγανητές μπανάνες



Σπετσοφάι Πηλειορήτικο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ελληνικό φαγητό που γίνεται ιδιαίτερα στο Πήλιο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα.
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες.
  • 1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη.
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα ροδέλες λεπτές.
  • 3 φρέσκιες ντομάτες περασμένες στο μούλτι.
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο.
  • Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι .
  • Λίγο καυτερό πιπέρι κόκκινο.
  • Αλάτι ,πιπέρι μαύρο.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Λίγο ζεστό νερό.
Οδηγίες
  1. Τηγανίζουμε το λουκάνικο με το λάδι λίγο, και το βγάζουμε σε πιάτο.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα γυρίζουμε λίγη ώρα ,προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα ,συνεχίζοντας το τηγάνισμα.
  3. Σβύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη μέσα και τον χυμό της ντομάτας.Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σε λίγο προσθέτουμε τα λουκάνικα και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είδα την συνταγή στις συνταγές της παρέας,έκανα μικροαλλαγές!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ειρήνη!!!!Χρώματα και γεύσεις τέλεια δεμένα μεταξύ τους!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Ειρηνη μου καλλο το σπετσοφαι σου αλλα οχι Πηλιοριτικο!!
λουκάνικα τα χωριατικα
αυτα τα υλικα δεν τα βαζουμε εμεις μεσα στο σπετσοφαι μας το λεω γιατι ειμαι απο πηλιο και ειχαμε ταβερνα στο χωριο μας

κρεμμύδι ψιλοκομμένο.καθολου
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.καθολου
καρότα ουτε ενα μεσα
κρασί καθολου
κόκκινο γλυκό πιπέρι .καθολου
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Όλα αυτά και μελιτζάνες και τσίλι και ταμπάσκο βάζουν στο Πήλιο! ο καθένας αυτοσχεδιάζει επάνω στην κλασσική συνταγή,δίνει το προσωπικό του στίγμα! Εγω δεν είμαι Πηλιορείτισσα ,αλλά και στα ποντιακά φαγητά βλέπω παραλλαγές πολλές.Πάντως γίνεται πεντανόστιμο! αυτό μπορώ να το εγγυηθώ!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
ναι δεν λεω οτι δεν ειναι νοστιμο δεν το ειπα!!και σηγορα ειναι νοστιμοτατο
λεω οτι αυτα τα υλικα που εγραψα δεν τα βαζουμε εμεις στο σπετσοφαι μονο μελιτζανες και αυτες που και που,
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Και κρασί βάζουν όλοι ,μπορεί εσείς να μην βάζατε,αλλά δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Τοτε δεν ειναι Πηλιοριτικη !!!
μπορουμε την αυθεντικη αυτη συνταγη να την κανουμε οπως θελουμε και να την μετατρεπουμε αλλα δεν ειναι πια αυθεντικη με τα υλικα αυτα.εγω παντως ετσι δεν την ξερω ρωτησε και αλλες που ειναι απο το πηλιο να σου πουνε αν ειναι ετσι η οχι
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
Εγώ απο το Πήλιο δεν είμαι, βρήκα την συνταγή γράφω που ,μου άρεσε και επειδή έφαγα στο Πήλιο αυτό το φαγάκι την υιοθέτησα.Εγινε πολύ καλή ,έμοιαζε μαυτές που έφαγα εκεί επάνω.
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011
παιδια να σας λυσω κι εγω μια απορια σας.κατ'αρχας το σπεντοφάι,άλλωστε το λεει και η λέξη προέρχεται απο την σπέντζα που όπως γνωρίζουμε ειναι καυτερή πιπερίτσα.Παλιότερα λοιπον που οι μετακινήσεις στο πήλιο γίνονταν με τα ζωα και τα πόδια,υπήρχαν τα χάνια για να σταματουν και να ξεκουράζονται άνθρωποι και ζώα.Τον χειμώνα λοιπόν κάνανε το φαγητό αυτό με τις καυτερές και μόνο καυτερές πιπεριές με την ντομάτα και το λουκάνικο πηλίου(τονίζω πηλίου γιατι το εκαναν με τρια διαφορετικά κρεατα,γίδα,χοιρινο,μοσχάρι η' πρόβειο)για να ζεσταθούν.Το δε κρασι το έπιναν κι αυτό για τον ιδιο λόγο.Οπότε κανένας πηλιορίτης γνήσιος δεν θα δεχτει αυτο το φαγητο σαν σπεντζοφάι.Βρείτε άλλη ονομασια σας παρακαλώ να κρατάμε και τα προσχήματα.Πάντως καλή η προσπάθειά σου να κάνεις κάτι που να μοιάζει.Αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011
Βρήκα πάρα πολλές συνταγές στο ίντερντ για Σπετσοφάι ,με μεγάλη ποικιλία υλικών ,πολλά και διάφορα πράγματα βάζουν επάνω στην κλασσική συνταγή εκείνου του καιρού!μια τέτοια έκανα και εγώ! προς τι η επίθεση κορίτσια;
Σχόλιο από gaknis , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011
δεν υπάρχει καμμία επίθεση μην το παίρνεις στραβά αλλά γνώμη μου ειναι κάτι που ειναι με ονομασια πρέλευσης να το λέμε με τ'ονομά τους.
Φέτα έλεγαν κάποιοι και το λευκό τυρί αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν ειναι η φέτα μας.Πάντως έτσι όπως το έκανες εσύ θα είναι ποιό καλό και ήπιο στην γεύση για τα παιδια μας.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Πήρα τα πράγματα όπως ακριβώς είναι ,όποιος διαβάζει ελληνικά ας διαβάσει όλη την συζήτηση !
Σχόλιο από AmaRyLlis- , Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η Συνταγή σου είναι πεντανόστιμη ....δεν έχει σημασία η ονομασία και η καταγωγή ...η μαγειρική θέλει φαντασία και αγάπη ...το αποτέλεσμα μετράει ...Μπράβο σου ..!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 29 Νοέμβριος 2014
Ευχαριστώ AmaRyLIis!
Μεταφορά στην κορυφή