Μαρμελάδα με λωτούς
Ψάχνοντας να βρώ συνταγές για τους λωτούς μου, βρήκα αυτή την νόστιμη μαρμελάδα στο ίντερνετ!
- 8 ώριμους λωτούς καθαρισμένους και πολτοποιημένους.
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού.
- 750 γραμμάρια ζάχαρη.
- Έβαλα τον πολτό σε μια κατσαρόλα και τον έβρασα περίπου 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τον άφησα 45 λεπτά και μετά πρόσθεσα την ζάχαρη και συνέχισα το βράσιμο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ξάφρισα λίγο που χρειάστηκε.
- Προς το τέλος του βρασίματος πρόσθεσα 4 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό και στυμμένα ,γιατί ο λωτός δεν έχει αρκετή πηκτίνη.
- Έβαλα λίγη να κρυώσει σε ένα πιατάκι και αφού έγειρα το πιατάκι και δεν κύλισε εύκολα κατάλαβα ότι έδεσε.
- H συνταγή από το radicio.com