Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κεράσια Αμαρένα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ευωδιαστά κεράσια για να διακοσμήσουμε τα παγωτά και τα γλυκά μας.

Συστατικά
  •     1 βαζο κονσερβα κεράσια ή βύσσινα (720 ml)
  •     400 γρ ζάχαρη
  •     1 ποτηρακι του λικερ  Amaretto
  •     μερικες σταγονες χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Κατ 'αρχάς, ρίξτε τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και στραγγίστε τα καλά.
  2. Τα βαζουμε Μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε σιγανη φωτια μέχρι λειώσει η ζάχαρη εντελώς.
  3. Στη συνέχεια, βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέστε το αμαρέτο και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε άλλα 10-15 λεπτά, αν θελετε βαλτε λιγο αμαρετο ακομη πριν το παρετε απο την φωτια.
  4.  Ετσι οπως είναι ακόμα ζεστό το βαζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυριζουμε.
  5.  Όταν τα βάζα έχουν κρυωσει, τα κραταμε σε ντουλαπι και μπορεί να διατηρηθεί για 1 έτος.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή