Κεφτεδάκια κοκκινιστά
Για τα κεφτεδάκια:
- 1/2 κιλό κυμά.
- 250 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και καλά στιμμένο.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 1 μέτριο κρεμμύδι. ( και τα δύο στο μούλτι)
- 1 αυγό.
- Μερικά φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Αλάτι. πιπέρι. Δυόσμο ψιλοκομμένο.
- 1 κουταλιά λάδι.
- 1 κουταλάκι ούζο η λίγο ξύδι
- .Λάδι για το τηγάνισμα.
- Αλεύρι.
Για την σάλτσα ντομάτας:
- 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και λιωμένες στο μούλτι.,
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε 1 ποτήρι νερό.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- 1 κύβο κρέατος οικολογικό,
- λίγη ζάχαρη.
- αλάτι και πιπέρι.
- 3 κουταλιές λάδι.
- Βάζουμε τον κιμά σε μπόλ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό. το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, την κουταλιά λάδι ,το ούζο, και ζυμώνουμε καλά το μείγμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά
- .Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά μικρά και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές .
- Εν τω μεταξύ βάζουμε σε πλακερό (ρηχή κατσαρόλα)τις τρείς κουταλιές λάδι να κάψει ,προσθέτουμε τις ντομάτες με την ζάχαρη μέσα, το ντοματοπελτέ με το νερό ,τον κύβο ,αλάτι ,πιπέρι και και βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τους ελαφρά τηγανισμένους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για λίγο και τα ρουφήξουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ(όπως έκανα εγώ) με ρύζι η πλιγούρι η κους -κους η τηγανιτές πατάτες.