Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Ιμάμ μπαϊλντί

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

 Μια συνταγή που μας έρχεται από την Ανατολή, έχει όμως ξεχωριστή θέση στην κουζίνα μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • μελιτζανες
  • μπολικο λαδι
  • μαϊδανο
  • σκορδο
  • ντοματοπελτε
  • ντοματα φρεσκια τριμμενη
  • ντοματα κομμενη σε φετες εαν θελετε να σκεπασετε το φαγητο
  • μπολικα κρεμμυδια κομμενα σε φετες
  • αλατι, πιπερι
  • και μπολικη αγαπη γι αυτο το φαγητο
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε ριγε τις μελιτζανες μας, τις βαζουμε σε αλατονερο για 1-2 ωρες.
  2. Χαραζουμε τις μελιτζανες και τις τηγανιζουμε σε ελαιολαδο (εαν δεν το μπορειτε βαλτε ηλιελειο).
  3. Τις αλατιζουμε ελαφρα και τις στρωνουμε ομορφα ανοιχτες απο την χαραγη τους ετοιμες να δεχθουν τα κρεμμυδια.
  4. Σε μια κατσαρολα κοβουμε σε φετες τα κρεμμυδια και τα φερνουμε μια βολτα με λιγο λαδι (διοτι εχουν λαδι οι τηγανιτες μελιτζανες μας), σβηνουμε με τις ντοματες και τον πελτε, βαζουμε τα σκορδα μας (πυρ κατα βουληση), ριχνουμε τον μαϊντανό μας και σιγοβραζουμε να μαλακωσουν. Μολις πιουν τα νερακια τους ριχνουμε το αλατι και το πιπερι.
  5. Γεμιζουμε τις μελιτζανες μας και ψηνουμε σε 180 βαθμους για 45-50 λεπτα μεχρι να παρει χρωμα το φαγητο μας.
  6. Αααα!!!!!!!και ο ιμαμης μπαΐλντισε οταν εμαθε απο την γυναικα του ποσα λεφτα εδωσε για να αγορασει τοσο πολυ λαδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσοτητες των υλικων ειναι αναλογα το γουστο σας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή