Ανθοτυροκεφτεδάκια
- 10 μεγάλους ανθούς,
- 200 γρ. φέτα τριμμένη με πιρούνι,
- 1/2 φλ. μυζήθρα ξερή τριμμένη Ή κεφαλοτύρι ,
- 2 αυγά,
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο,
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- δυόσμο Ή άνηθο ψιλοκομμένο,
- ρίγανη,
- 1/2 φλ. λάδι,
- αλάτι(με προσοχή),πιπέρι,
- φαρινα-απ όσο πάρει(περίπου 500 γρ.).
- Πλένουμε,στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ,ρίχνουμε το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την φαρίνα σιγά σιγά ζυμώνοντας.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στρώνοντας τα καλά ή πλάθουμε κεφτέδες με αλευρωμένα χέρια.
- Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 20' περίπου να ροδίσουν.
Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε το μείγμα ζυμαράκι προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που θα την κάνουμε ρολό και θα κόψουμε σε μπουκίτσες ,θα τις τοποθετήσουμε στην λαδόκολλα και θα τις ψήσουμε 15 λεπτά.