Ψητό της κατσαρόλας
Το ψητό της κατσαρόλας είναι ένα από τα αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, αλλά και ένα φαγητό που προσφέρουμε όταν κάνουμε τραπέζι ή μπουφέ.
- 1 με 1,5 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα κρασί λευκό
- μισή κούπα λάδι
- διάφορα λαχανικά όπως καρότα, κολοκύθια, πράσα, σέλινο, άνηθο ή ό,τι σας βρίσκεται, χοντροκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
- Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει και σοτάρω το κρέας από όλες τις μεριές να ροδοκοκκινίσει.
- Μετά προσθέτω τα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά και να πάρουν χρώμα.
- Στη συνέχεια σβήνω με κρασί και προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να ψηθεί, χαμηλώνοντας τη φωτιά, γύρω στη 1,5 ώρα.
- Τέλος σουρώνω το ζουμί από τα λαχανικά και τα πετώ και διορθώνω τη γεύση της σάλτσας μας.
- Το σερβίρω με πατάτες με δεντρολίβανο ή με πουρέ ή ακόμα και με ρύζι πιλάφι.
- Καλή επιτυχία!