Πετιμεζόπιτα
- 1 κούπα ελαιόλαδο,και καλαμποκέλαιο ,μαζί.
- 1 κούπα πετιμέζι.(Αν είναι πολύ πηχτό,βάζουμε 3/4 πετιμέζι ,και 1/4 χλιαρό νερό.)
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι.
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη.
- 1/2 κούπα καρύδι τριμμένο.
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες μαζί.
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- 1/3 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
- 1 κουταλιά σούπας,κανέλα και γαρύφαλλο μαζί.
- 2 κουταλάκια μπέκιν.
- 2 κουταλάκια σόδα.
- 3&1/2 -4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας,το λάδι με την ζάχαρη, για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πετιμέζι,το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα,και
στην συνέχεια,όλα τα υπόλοιπα υλικά. - Τελευταίο, προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέκιν. Το μείγμα πρέπει να γίνει σαν του κέικ .
- Ρίχνουμε το μείγμα,σε λαδωμένο,και αλευρωμένο ταψί 30 νούμερο, και ψήνουμε 55 λεπτά στους 180.




Μπράβο!!






