Παγωτίνια Τιραμισού
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1/2 κιλό μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 ερμόλ
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές λικέρ καλούα
- 1/2 κιλό κουβερτούρα
Οδηγίες
- Χτυπάμε το ερμόλ με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ.
- Σ’ αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα σαβαγιάρ τριμμένα με το χέρι μας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε μία λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το τιραμισού.
- Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε δύο ώρες στον καταψύκτη να παγώσει.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και κόβουμε το τιραμισού σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
- Τα βουτάμε στη σοκολάτα και τα βάζουμε πάλι στον καταψύκτη να παγώσουν.
- Τα διπλώνουμε σε ζελατίνα και τα σερβίρουμε.
Σχόλια
Πολύ έξυπνη ιδέα μαριάντα και λατρεύω την γεύση τιραμισού
Εύκολη παρουσίαση αυτό το γλυκάκι σου, Μαριάντα. Μου αρέσουν πολύ τα εύκολα, αλλά και νοστιμα όπως αυτό.
παγωτινια τιραμισου,πολυ καλη ιδεα,ευκολο κερασμα,αγαπημενη γευση!
Πολύ ωραία ιδέα και ωραίο το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου Μαριάντα!! Μου αρέσει το τιραμισού (χωρίς αυγά βέβαια) κι αυτά τα παγωτίνια θα πάρουν σίγουρα θέση στο φετινό μας καλοκαίρι!!
Μιαμ , μιαμ! σαν να τα γεύομαι νοιωθω , αφου διαβασα την συνταγη!