Μπριζόλες με πέστο βασιλικού και γιαούρτι
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 3 κουτ. σ. λαδι
- 4 κουτ. σ. πέστο βασιλικού
- 4 κουτ. σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- αλατοπίπερο
- 1 φλ. νερό.
Για το σερβίρισμα:
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή ρύζι ή πουρέ!
- Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες από τις δυο πλευρές να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ αραιώνουμε το πέστο σε 1 φλιτζάνι νερό. Το προσθέτουμε στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαγειρευτούν με το πέστο για 10 λεπτά ακόμη, ενώ φροντίζουμε να τις γυρίζουμε τακτικά. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει η σάλτσα παντού, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μαλακά με ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε τις μπριζόλες.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώσουμε, τα λαδώνουμε ή ετοιμάζουμε πουρέ ή ρυζι και συνοδεύουμε μ' αυτά τις μπριζόλες.
Εύκολο -γρήγορο και πολύ πικάντικο φαγητό!! Από την Ντίνα Νικολάου!