Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4225-keikfraoyla.jpg
Κέικ με φράουλες



Μπλατσάρα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πίτα πολύ νόστιμη με σπανάκι -φέτα-μυρωδικάα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα

Για τη ζύμη-χυλό:

  • 3 φλ. αλεύρι,
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό,
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 φλ. νερό.

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. χόρτα,σπανάκι, λάπαθα κ.άλ.ή μόνο σπανάκι,
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο,
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • 250 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη,
  • 2 αυγά χτυπημένα,
  • αλάτι,πιπέρι,
  • ½ φλ. ελαιόλαδο,
  • 2 κ.σ. τραχανάς ή σιμιγδάλι,
  • λίγο λαδι για το ράντισμα της πίτας μας.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10.
  2. Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε λάδι, φέτα, κρεμμύδια, πράσο, μυρωδικά, αυγά, σιμιγδάλι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά του χυλού-ζύμης, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
  4. Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού.
  5. Βάζουμε απάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Μέσα στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει.Περιχύνουμε την πίτα.
  6. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190β. για 1 ώρα, να ροδίσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από την Αργυρώ ! Εγώ την έκανα μόνο με σπανάκι-κρεμμυδάκια και μυρωδικά!!έριξα και τριμμένο τυρί απάνω,έγινε πολύ νόστιμη!!

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Μυρωδάτη,εύκολη, και πολύ νόστιμη η πίτα σου Βασιλική!!Μια καλή λύση, για όσες δεν έχουν χρόνο να ανοίγουν φύλλα!!Μπράβο!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Νόστιμη αυτή η παραδοσιακή πίτα! Θα φτιαχτεί σύντομα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Σας ευχαριστώ πολύ!!!είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη ,αρωματική πιτούλα!!
Δεν είχα λάπαθα έβαλα μόνο σπανάκι με όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και σιμιγδάλι στη θέση του τραχανά! αλλά μια χαρά έγινε!!
Σχόλιο από eleni_p , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
βασιλική αυτή η δόση είναι για μέτριο ταψάκι?
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Ναι Ελένη σε στρογγυλό 26άρι την έφτιαξα εγώ!!
Σχόλιο από eleni_p , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Ευχαριστώ πολύ Ελένη!!χαίρομαι που σου άρεσε η πιτούλα!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη πίτα!μπράβο Βάσω μου!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λεπτή, τραγανή και πολλή νόστιμη! Το έφτιαξα στο ταψί της κουζίνας γιατί η γέμιση ήταν αρκετή και έγινε απίθανη!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Ευχαριστώ πολύ Λιάννα και Ηλιάννα!!!!!!!
Σου έγινε πολύ ωραία Ηλιάννα,την επόμενη φορά έτσι θα την φτιάξω και εγώ,λεπτ'η και τραγανή!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Το ωραίο είναι οτι και την επόμενη μέρα παραμένει τραγανή, αν την κάνεις λεπτή.
Μεταφορά στην κορυφή