Κρέπες με πράσινα Σπαράγγια και κρέμα Σολομού
- 270 γρ αλευρι
- 3 αβγά
- Αλατι
- 1/2 λίτρο γαλα
- 500 γρ σπαραγγια πράσινα
- 20 γρ βουτυρο
- 1/4 λίτρο ζωμο λαχανικα
- 1-2 κ σ κρεμα γαλακτος η Creme fraiche
- Πιπερι
- Χυμο λεμονι
- Άνηθο
- 4 κ σ λαδι
- 150 γρ σολομο καπνιστο σε φετούλες
- Λιγο μαϊντανό
- Λεμονι φέτες και μαϊντανό για γαρνιτούρα
- Μείγμα για κρέπες: 250 γρ αλευρι, αβγά, 1/2 κ γ αλατι , γαλα, τα χτυπαμε λιγο με το μιξερ να ενωθούν και να γινει ενα μειγμα. Το αφηνουμε για 10-20 λεπτα.
- Πλένουμε τα σπαραγγια και κοβουμε μονο το κατω κοτσάνι. Δεν θελουν καθάρισμα γιατι ειναι πολυ τρυφερά τα πράσινα σπαραγγια καμία σημασία με τα άσπρα.
- Βαζουμε σε κατσαρολα το βουτυρο και τα 20 γρ αλευρι ,ανακατεύουμε ριχνουμε τον ζωμο λαχανικα και αφηνουμε σε σιγανή φωτια να παρει μια δυο βρασεις για 5 λεπτα. Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος η Creme fraiche .αλατι, πιπερι, χυμο λεμονι, άνηθο δοκιμαζουμε. Κρατάμε την σαλτσα ζεστη
- Βραζουμε τα σπαραγγια σε νερο και αλατι για μονο 8 λεπτα. Σε τηγανι βαζουμε λαδι και Τηγανίζουμε 8 κρέπες μια μετα την άλλη. Κοβουμε το σολομο σε λωρίδες κρατάμε μερικες για ντεκόρ και τις ριχνουμε στη σαλτα, ριχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβιρουμε τις κρέπες με την σαλτσα και τα σπαραγγια γαρνιρισμένες με μερικες λωρίδες σολομο, μαιντανο και φετα λεμονι.