Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κέικ Στρούντελ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα Γιορτινό Στρούντελ !

Συστατικά
  • 2 ρολά σφολιάτα έτοιμη

Πρώτη γέμιση με μήλα

  • 4 μήλα λίγο μεγαλούτσικα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κ,σ. βούτυρο
  • 4 κ,σ. ζάχαρη
  • 4 κ,σ. παξιμάδι τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 2 κ,σ. σταφίδες
  • 2 κ,σ. καρύδια τριμμένα
  • 1|2 κ,γ. κανέλλα

Δεύτερη γέμιση με τυρί κρέμα

  • 3 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
  • 3 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
  • 2 κ,σ. σταφίδες
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες

  1. Κάνουμε την πρώτη γέμιση
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για λίγο να πάρει μόνο μια βράση
  3. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει
  4. Στην λεκάνη του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, τα χτυπάμε να ασπρίσουν καλά, ρίχνουμε και τους κρόκους και σιγά -σιγά όλα τα άλλα υλικά
  5. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ με το χωνί στην μέση και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  7. Βάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και την βουτυρώνουμε Στρώνουμε την γέμιση με τα μήλα, το κάνουμε ένα ρολό και το βάζουμε μέσα στην φόρμα
  8. Τώρα παίρνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε επάνω την δευτερη γέμιση και το κάνουμε ρολό
  9. Αυτό δεν τυλίγεται και τόσο καλά, ίσως και να σπάσει, αλλά δεν πειράζει,  βάλτε το από πάνω από το φύλλο με τα μήλα
  10. Τραβήξτε το λίγο να ενωθεί  με την άκρη του
  11. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, το τρυπάμε πολλές φορές με ένα  πιρούνι και ψήνουμε για 70-80 λεπτά
  12. Το αφήνουμε στην φόρμα του να κρυώσει λίγο  και μετά το πασπαλίζουμε με άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Κυρίας Margareta Maurer

Το γλυκό τρώγεται ζεστό!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άλλη μια υπέροχη και ιδιαίτερη συνταγή, μακριά από τα συνηθισμένα.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009
Ευχαριστω Ηλιαννα μου για τα καλλα σου λογια
και θελω να σας πω οτι αυτο το γλυκο
τρωγεται ΖΕΣΤΟ
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία διαφορετική συνταγή!!
Μεταφορά στην κορυφή