Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεμιστή τούρτα ζέβρα σαν μωσαϊκό

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 03 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Μια υπέροχη τούρτα σε γεύση και εμφάνιση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το κέικ θελουμε

  • 3 αυγα μέτρια
  • 150 γρ Ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 125 μλ λαδι ηλιέλαιο
  • 200 γρ αλευρι
  • 1 μπεκιν
  • 1 κ σ κακαο
  • 2 κουταλιές σουπας γαλα

Για την κρέμα κιζ

  • 40 γρ ζαχαρη
  • 500 γρ γιαουρτι στραγγιστο
  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ φράουλες φρέσκες
  • 1 μικρή κονσερβα Μανταρίνια η οτι αλλο αλλο φρούτο κονερβας θέλετε
Οδηγίες
  1. Αναβουμε το φουρνο στους 160 β. με αερα ή στην αντίσταση 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε καλα,στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη και τη βανιλια να αφρατεψουν. Ριχνουμε σιγα σιγα το λαδι και 1 κουταλια σουπας γαλα, και συνεχίζουμε λιγο ακομη να χτυπαμε. Προσθετουμε το αλευρι με το μπεκιν και τα χτυπαμε καλα..
  3. Μοιραζουμε το μιγμα,στα δυο, και στο ενα βαζουμε το κακαο με 2 κουταλια της σουπας γαλακαι το χτυπαμε να ενωθει το μειγμα.
  4. Βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε με αλευρι η παξιμάδι μια φορμα στρογγυλη που ανοιγει στα πλαγια μεγεθος 26ξ. Το καθε μειγμα, εχει και το κουταλι του. Στην μεση της φορμας, βαζουμε μια κουταλια,μιγμα,απο το ασπρο. Επανω στο ασπρο βαζουμε μια κουταλια μείγμα κακαο ( παντα στην μεση) και ετσι συνεχίζουμε μεχρι να μας τελιωσει το μειγμα.
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα βάζετε πολυ απο το κάθε μειγμα μονο μια κουταλια της σουπας. Όσο λιγότερο μειγμα βάζετε τοσο πιο πολυ λεπτό ριγέ γινεται το κεικ Zebra. Μια ασπρο, μια κακαο, και παντα στην μεση μενουμε. (Μην το ανακατεψετε) Αυτο θα στρωσει μονο του μεχρι το τελος.
  6. Ψήνουμε για 35-40 λεπτα κανουμε και το τεστ με το ξυλακι. Εμένα μου πηρε 35 λεπτα και ηταν ετοιμο. Οταν ψηθεί, το βγαζουμε, αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε στη μεση μια φορα οριζόντια.
  7. Το ενα μέρος που ειναι απο το κατω μέρος το βαζουμε σε μια πιατέλα στρογγυλή. Βάζουμε το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε. Το αλλο μέρος το κοβουμε σε κυβακια.
  8. Κανουμε την κρεμα κιζ: Βαζουμε τα φρουτα της κονσερβας να στραγγίσουν καλα, αν έχουμε μεγαλα φρουτα οπως ειναι τα βερυκοκα η τα ροδάκινα τα κοβουμε σε φέτες. Αν έχουμε μανταρίνια τα αφηνουμε ετσι. Κρατάμε απο το νερο των φρούτων 2 κουταλιές σουπας. Καθαρίζουμε και κοβουμε τις φράουλες στα 4
  9. Βαζουμε τη ζελατινη σε κρυο νερο να μουλιάσει. Βγάζουμε τη ζελατινη απο το νερό. Πετάμε το νερό απο το κατσαρολάκι βάζουμε ξανά τη ζελατίνη μεσα και προσθετουμε τις δυο κουταλιες σουπας απο το νεράκι των φρούτων που έχουμε κρατήσει και σε χαμηλή φωτιά την ζεσταινουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσέξτε, να μην βράσει γιατί μετά χάνει την δραστηριότητα της και δεν πήζει καλα την κρέμα μας. Πρέπει να διαλυθει πολυ καλα και να ειναι ρευστή.
  10. Βαζουμε το γιαουρτι σε μια λεκάνη και το ανακατεύουμε με την ζαχαρη. Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σφιχτή σαντιγι. Μεσα στην λιωμένη ζελατινη ριχνουμε 2 κουταλιές της σουπας απο το γιαουρτι, ανακατεύουμε και την ριχνουμε μετα στο γιαουρτι, ανακευουμε να ενωθει η ζελατινη με το γιαουρτι καλα. Προσθετουμε και τη σαντιγι, ανακατεύουμε απαλα να ενωθούν καλα τα υλικά.
  11. Επανω στη βάση κεικ βαζουμε απο τα φρουτα και κυβακια απο το κομμενο κεικ. Ριχνουμε επανω μερικες κουταλιές της σουπας απο την κρεμα. Συνεχίζουμε πάλι το ίδιο, φρουτα ,κομματια κεικ, κρεμα , μεχρι να τελειώσουν.
  12. Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο για 4 -7 ώρες. Πασπαλιζουμε με κακαο και στολίζουμε με σαντιγι η κρεμα ζαχαροπλαστικης.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή