Creme Fraiche πώς την φτιάχνουμε
Η γεύση της μοιάζει με το γιαούρτι και είναι πολύ καλό συνοδευτικό σε «βαριά γλυκά», την χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες, για φαγητά και για γλυκά μα το σημαντικότερο είναι ότι.... τη φτιάξαμε εμείς!
- 2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας ξινόγαλο
- Σε ένα γυάλινο βάζο αποστειρωμένο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο και τα ανακατευουμε με ένα κουτάλι καλά
- παίρνουμε ένα φίλτρο καφετιέρας και σκεπάζουμε το στόμιο του βάζου πιάνοντάς το με ένα λαστιχάκι
- βάζουμε το βάζο σε μέρος ζεστό 20-24 βαθμούς Κελσίου για 24 ώρες
- Στις 24 ώρες το ανοίγουμε και η κρέμα μας είναι ήδη έτοιμη!
- Την βάζουμε και στο ψυγείο για ακόμα 24 ώρες κι έχουμε μια κρέμα που είναι σταθερή και δεν τρέχει!
Μπραβο Tatianakie