Έγχρωμη πίττα κουλούρα
- 6 χωριάτικα φύλλα
- 4 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 3 πιπεριές χρωματιστές
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ψ/κ
- 300 γρ. κίτρινα τυριά
- 300 γρ. λουκανικάκια ή μπέικον ψ/κ
- 50 γρ. τυρί φέτα
- 250 γρ. βούτυρο
- Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα αυγά, το γιαούρτι και τα τυριά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κόβοντάς το στη μέση βοηθώντάς το έτσι να περάσει από τη μέση της φόρμας και να πάει κάτω. Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από τη γέμιση που φτιάξαμε
- Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, τελειώνοντας διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα και ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει ένα τέταρτο και μετά την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
- Την κόβουμε σε φέτες όπως το κέικ!
Μπορείτε αν σας αρέσει η φέτα να βάλετε περισσότερη και να μη βάλετε τα άλλα τυριά, όπως επίσης και στο θέμα αλλαντικών, μπορείτε κι εκεί να κάνετε αλλαγές σύμφωνα με τα γούστα σας!