Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενάμισυ εκατοστού.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μια ώρα ,μετά τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με χαρτί κουζίνας.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το 1/2 φλιτζάνι λάδι,προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη μέσα,τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι και τον μαίντανό.Βράζουμε 10 λεπτά την σάλτσα.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ρηχή κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και το ζεστό νερό.
.Βράζουμε το φαγάκι μας σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ωρίτσα, κουνώντας πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι.