Μελιτζάνες λαδερές.

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα λαδερό και νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 5 μελιτζάνες μακρουλές μετρίου μεγέθους.
  • 4 μέτρια ξερά κρεμύδια.
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι .
  • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη.
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι για την σάλτσα.
  • Λάδι για το τηγάνισμα.
  • 3/4 φλιτζανιού νερό ζεστό.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενάμισυ εκατοστού.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μια ώρα ,μετά τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  2. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με χαρτί κουζίνας.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το 1/2 φλιτζάνι λάδι,προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη μέσα,τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι και τον μαίντανό.Βράζουμε 10 λεπτά την σάλτσα.
  4. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ρηχή κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και το ζεστό νερό.
  5.  .Βράζουμε το φαγάκι μας σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ωρίτσα, κουνώντας πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με τυρί φέτα τριμμένο.

Mελιτζάνες με φέτα στο φούρνο

Mελιτζάνες βούκες

Το ιμάμ μπαϊλντί της Μακρίνας

Ιμάμ το κλασσικό