1 κούπα σάλτσα τεριγιάκι ( στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ασιατικά προϊόντα)
Λίγη ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίτζερ στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
Οδηγίες
Μπορούμε να φτιάξουμε σουβλάκια κόβοντας κυβάκια το κοτόπουλο μας ή να κόψουμε λεπτές φέτες για φιλετάκια κοτόπουλου, εσείς διαλέγετε.
Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα, τη σάλτσα, ζάχαρη, τζίντζερ, σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε με τη σάλτσα μας το κοτόπουλο, κομμάτια ή φέτες ή τα βουτάμε και τα Αφήνουμε στη μαρινάδα για 1 με 2 ώρες ή και περισσότερο.
Περνάμε σε καλαμάκια το κοτόπουλο για σουβλάκια και ψήνουμε ή στο σχαροτήγανο ή σε τεφάλ τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου για λίγη ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.