1/2 κιλό τυριά διάφορα μαλακά( κασέρι,γκούντα, ρεγκάτο)
300 γραμμάρια ζαμπόν σπάλα χοντροκομμένο.
1 κουταλιά κοφτή βούτυρο τύπου Κερκύρας.
2 κρέμες γάλακτος μικρές.
1 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβα κομμένα και ελαφρά σοταρισμένα σε 2 κουταλιές λάδι.
Αλάτι.
Οδηγίες
Βράζουμε τις πένες αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε , και προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά χοντροκομμένα ,το ζαμπόν σε κομμάτια ,και τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, ή μέτριο πυρέξ και περιχύνουμε με το γάλα.
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος για λίγο να αφρατέψουν και καλύπτουμε το μείγμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα τυριά .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με λαζάνια ή σέλινο .