1 κιλό ροδάκινα και 3 νεκταρίνια σφιχτά χωρίς σημάδια και γερά.( τα ζυγίζουμε καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
850 γραμμάρια ζάχαρη.
1/2 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
1/2 ποτήρι νερού χυμό ροδάκινο life ,amita κλπ.
1/2 λεμόνι στυμμένο.
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με το μαχαίρι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις φρούτο και ζάχαρη, τελειώνουμε με την ζάχαρη. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ροδάκινου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.Ξαφρίζουμε κατα διαστήματα. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει.
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμη,βάζουμε μια μικρή ποσότητα σένα πιατάκι της πάστας. Κάνουμε μια αυλακιά με το δάχτυλό μας χωρίζοντας στα δύο την ποσότητα. Αν παραμείνει η αυλακιά και δεν απλώσει ,η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Σε αποστειρωμένα βάζα καλά κλεισμένα,κρατάει ένα χρόνο.