Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Στην πατρίδα των εσπεριδοειδών το γλυκό αυτό έχει την πρώτη θέση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό πορτοκάλια.
  • 1&1/2 κιλό ζάχαρη.
  • 2&1/2 ποτήρια νερό.
  • 2&1/2 κουταλιές  σούπας χυμό λεμονιού.
  • 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. Τα κόβουμε σε 6 μεγάλες κάθετες φέτες που τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει. Τα βράζουμε ίσαμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μετά κόβουμε την κάθε φέτα σε κανονικά κομμάτια και αν έχει χοντρές ίνες τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
  3. Bάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε  τα πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι που βράζει, ίσαμε να πηχτώσει αυτό. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  4. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και τη γλυκόζη. Το δίνουμε 2-3 βράσεις ακόμη.
  5.  Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αν δούμε την άλλη μέρα ότι δεν έδεσε καλά το σιρόπι  το ξαναβράζουμε λίγο (10 λεπτά).
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοιες συνταγές: Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

                                  Γλυκό πορτοκάλι