Καρυδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από afroditi, Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια διαφορετική καρυδόπιτα, σαν κέικ

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 και  ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. αλεύρι
  • γαλέτα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι

  • 1 και ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 2 σφινάκια κονιάκ
Οδηγίες
  1. Δουλεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους για 10'
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
  3. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν
  4. Διαδοχικά προσθέτουμε στους κρόκους , την μαρέγκα και το μείγμα με το αλεύρι
  5. Σε βουτυρωμένη φόρμα  πασπαλίζουμε την τριμμένη γαλέτα και αδειάζουμε το μείγμα μας
  6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'
  7. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  8. Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, με το κρύο σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοιες συνταγές: Καρυδόπιτα με σοκολάτα
                                  Καρυδόπιτα αφράτη
                                  Καρυδόπιτα η σεμνή