Χυλοπίτες χειροποίητες
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
- 400 γρ. αλεύρι
- 3 κρόκους αβγού
- 3 αβγά ολόκληρα
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους, τα αβγά, το αλάτι και το λάδι.
- Τα ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ρολό.
- Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Το ανοίγουμε σε φύλλο και πάντα βάζουμε αρκετό αλεύρι να μην κολλάει.
- Το ανοίγουμε σε φύλλο 1 mm
- Το κάνουμε ρολό και κόβουμε σε πολύ στενές λωρίδες
- Τα στεγνώνουμε λίγο 20 λεπτά περίπου
- Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει
- Σερβίριτε με κοκκινιστά φαγητά