Χυλοπίτες χειροποίητες

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα

 

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 3 κρόκους αβγού
  • 3 αβγά ολόκληρα
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
Οδηγίες

  1. Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας.
  2. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους, τα αβγά, το αλάτι και το λάδι.
  3. Τα ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ρολό.
  4. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  5. Το ανοίγουμε σε φύλλο και πάντα βάζουμε αρκετό αλεύρι να μην κολλάει.
  6. Το ανοίγουμε σε φύλλο 1 mm
  7. Το κάνουμε ρολό και κόβουμε σε πολύ στενές λωρίδες
  8. Τα στεγνώνουμε λίγο 20 λεπτά περίπου
  9. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει
  10. Σερβίριτε με κοκκινιστά φαγητά