Kανελόνια χειροποίητα γεμιστά......
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Ζύμη
- 400 γρ αλεύρι
- 3 αυγά
- Αλάτι
- 3 κ.σ λάδι
Γέμιση
- 3 κ.σ λάδι
- 500 γρ κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμμύδια
- 150 γρ αρακά κατεψυγμένο
- 200 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
- 2 κ, γ κρεατόσουπα σε σκόνη
- 200 γρ σπανάκι
- Αλάτι πιπέρι
μπεσαμέλ
- 120 γρ βούτυρο
- 80 γρ αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ τυρί εμενταλερ
- 100 γρ παρμεζάνα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Ζύμη
- Όλα τα υλικά για την ζύμη τα ζυμώνουμε.
- Βάζουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση
- Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους και το σκόρδο το ίδιο.
- Βάζουμε σε τηγάνι το λαδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ξανθύνουν
- Ρίχνουμε και τον κιμά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
- Βράζουμε για 30 λεπτά
Κανελόνια
- Τώρα ανοιγουμε το ζυμάρι σε ενα λεπτό φύλλο.
- Βάζουμε νερό σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε το φύλλο για 3-4 λεπτα
- Το βγάζουμε μετα το στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως κρύο νερό.
- Το απλώνουμε και βάζουμε την γέμιση να πάει παντού.
- Ρίχνουμε και 200 γρ τριμμένο Γκουντα
- Το τυλίγουμε σε ενα ρολό.
- Και κόβουμε σε κομμάτια 5-6 πόντους το ένα.
- Τα βάζουμε σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τώρα κάνουμε την μπεσαμελ και την απλώνουμε επάνω στα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 45 λεπτά.