Μαρμελάδα βερίκοκο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 02 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια μαρμελάδα σκέτη ευωδιά!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

 

  • 2 κιλά βερίκοκα γινωμένα
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι το χυμό του ή μισό βάζο γλυκόζη

 

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα βερύκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι χωρίζοντάς τα στα 2.
  2. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε σε στρώματα βερίκοκα και ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βράδυ.
  3. Την επομένη βράζουμε το μείγμα γύρω στη μισή ώρα ή και παραπάνω μέχρι να πήξει ή μέχρι να φτάσει (αν έχετε θερμόμετρο τους 105 βαθμούς κελσίου).
  4. Ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα κατά διαστήματα.
  5. Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή τη γλυκόζη.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία προς το τέλος, για να μη μας κολλήσει η μαρμελάδα. Θέλει 30-45 λεπτά βράσιμο.
  7. καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να μην μας φουσκώνει η μαρμελάδα και χύνεται, βάζουμε την ώρα που βράζει, ένα κομματάκι βούτυρο και έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας!

Περισσότερα για το βερίκοκο διαβάστε το άρθρο: Τι εστί βερίκοκο