Ένα απολαυστικό γλυκό που βασίστηκε στη συνταγή ενός απλού γλυκού τύπου μωσαϊκό ή κορμός και εξελίχτηκε σε ένα απίθανο γλυκό σε γεύση και εμφάνιση.
Για το γλάσο
Ξεκίνησα να φτιάξω τη συνταγή για Μωσαϊκό χωρίς αυγά , αλλά κατέληξε να φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο λόγο έλλειψης κάποιων υλικών. Έγινε πολύ νόστιμο, μια συνταγή που θα υιοθετήσω πλέον.
Το γλυκό αυτό είναι ζουμερό και όχι ξερό όπως το ξέρουμε άλλωστε. Όπως βλέπετε, το γλυκό αυτό στην κορυφή είναι υγρό και ρέει η σοκολάτα...... και παρόλο που έμεινε στην κατάψυξη μια μέρα, όταν βγήκε από την κατάψυξη και μπήκε στη σύντηρηση οπου και θα βρίσκεται τώρα, είναι υγρό- ζουμερό. Αυτό οφείλεται στο οινοπνευματώδες ποτό , εγώ έβαλα ρούμι και επίσης δεν έβαλα πάρα πολλά μπισκότα.....έτσι η σάλτσα στην κορυφή που δεν είχε μπισκότα (γιατί η σάλτσα κάθισε στον πάτο του σκεύους και τα μπισκότα στην επιφάνεια) λόγω του οινοπνεύματος δεν πάγωσε, και έτσι όταν αναποδογύρισα το σκεύος και το έκοψα, η σοκολάτα πηκτή ρέει.