400 γρ. κιμα ή αν θελουμε μονο 200 γρ και προσθετουμε 200 γρ φρεσκα λουκάνικα μονο το κρεας
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό , ψιλοκομμένο
2 αυγα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι , λευκό
1 1/2 λίτρα ζωμό κρεατος η λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλ/νο
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι , το νερό , το ξίδι και το λάδι σε ένα μπολ σε μια ζυμη, στη συνέχεια, αφήστε το για 20 λεπτά κάτω από ένα ζεστό μπολ .
Εν τω μεταξύ , αφηνουμε το σπανάκι να ξεπαγωσει και το στιβουμε καλα, αν εχουμε φρεσκο το ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό που βράζει . Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ζάρια . Βαζουμε Το ψωμί μουλιάσει σε κρύο νερό .
Στραγγίστε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το, στιβουμε και το ψωμι καλα και το ανακατεύουμε με το κρέας και με το μιγμα απο το λουκανικο, προσθετουμε τα κρεμμύδια , μαϊντανό , σπανάκι , τα αυγά , το αλάτι και το πιπέρι .
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια , πάχους 3 mm περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα 15 cm, βαζουμε μια κουταλιά της γέμισης αλείφουμε με νερο και μετα το διπλωνουμε πατωντας καλα τις ακρες.
Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση , ριχνουμε μεσα τα ραβιολι στην ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 10 λεπτά , μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια .Στραγγίζουμε, πασπαλιζουμε με τα σχοινόπρασο και σερβίρουμε .
Ωστόσο , μπορουμε επίσης να μην τα βρασουμε, αλλα τα αφήνουμε σε βουτυρο να ροδισουν και τα σερβιρουμε με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού και σαλάτα .
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε να τα ετοιμασουμε και να τα βαλουμε στην κατάψυξη και οταν τα χρειαστουμε τα εχουμε ετοιμα.