Μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2013
Περιγραφή

Μια νόστιμη και ευωδιαστή μακαρονάδα για όλες τις εποχές!

Συστατικά
  •    1 πακέτο μακαρόνια μακριά ή κοντά
  •    1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο και όλα σχεδόν τα κοτσάνια
  •    1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  •    100 γρ. καρύδια ή μια κούπα
  •    2 σκελίδες σκόρδο
  •    1 κούπα Ελαιόλαδο
  •    Πιπέρι και ίσως και αλάτι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κατά τη διάρκεια του βρασμού, φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο με τα καρύδια και τα χτυπάμε καλά.
  3. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό σε δόσεις και χτυπάμε με αρκετό ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί και άλλο λάδι. Διορθώνετε αν θέλετε το αλάτι.
  4. Εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα ζυμαρικά μας. Τα σουρώνουμε ελαφρά αλλά αφήνουμε και λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένο τυρί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η σάλτσα μας είναι πηκτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, εκτός από λάδι μπορούμε να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στη θέση του λαδιού, για πιο λάιτ κατάσταση.

Η ποσότητα αυτή του πέστο είναι για 1,5 πακέτο μακαρόνια.

Αν μας περισσέψει πέστο, μπορούμε να το φυλάξουμε κλεισμένο στο ψυγείο για λίγες μέρες, καλυμμένο με λάδι και να το χρησιμοποιήσουμε και σε ρύζι φτιάχνοντας ένα νόστιμο ρυζότο (πιλάφι + πέστο) ή βάζοντάς το σε ομελέτα ή αρωματίζουμε σούπες κτλ.

Ξανάφτιαξα τη συνταγή και έβαλα στο πέστο μισή κούπα λάδι, ήταν εξίσου καλή η γεύση και πιο λάιτ, θα το καθιερώσω με μισή κούπα + μισή κούπα περίπου ζεστό νεράκι.....