Γιουβέτσι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τόσο εύκολη, νόστιμη και οικονομική συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 μερίδες
  • 1 κοτόπουλο ανοιγμένο σαν βιβλίο (ανοιγμένο μόνο από τη μια πλευρά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κανέλα ξύλο
  • 3-4 σκ. Σκόρδο σε φετάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • Νερό ζεστό
Οδηγίες
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο καλά, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Το βάζουμε στο ταψί του φούρνου, βάζουμε τα σκόρδα , την ντομάτα, την κανέλα, μισή κούπα λάδι , 2 κούπες νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις αρχικά στους 200ο για μισή ώρα και στη συνέχεια στους 180ο για άλλη μισή ώρα. Το κοτόπουλο πρέπει να έχει ψηθεί, δοκιμάστε με πιρούνι αν τρυπιέται καλά.
  3. Έχουμε έτοιμο βραστό νερό 5-6 κούπες και όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο ταψί μας και το αφήνουμε για λίγο να βράσει στο φούρνο.
  4. Το κριθαράκι το έχω σοτάρει για 2-3 λεπτά σε τηγάνι με λίγο λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια για να ροδίσει ελαφρά.
  5. Βάζω το κριθαράκι στο βραστό ζωμό του ταψιού και ανακατεύω ελαφρά το κριθαράκι να πάει παντού. Προσθέτω και λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον. Κλείνω το φούρνο και αφήνω να ψηθεί στους 180ο για 20 με 25 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνω 1 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και σβήνω το φούρνο αφήνοντας μέσα το φαγητό για 10 λεπτά περίπου. Το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα ζεστό ζεστό.

 

Λίγα μυστικά ακόμα